Agile Management – een nieuwe manier van managen

Als een bedrijf agile gaat werken, verandert ook de rol van de manager. Dat is best een stap.

“Maar nu heb ik geen controle meer”, “Hoe weten ze nu wat ze moeten doen” en “Wat blijft er nog van mijn functie over?” zijn veelgehoorde vragen.

En daar kan ik me alles bij voorstellen. Want er verandert een heleboel.

Vanuit de rol van manager vragen we de medewerkers om proactiever te zijn, zelfsturend en initiatiefrijk. Om meer te netwerken en samen te werken. Om creatief te zijn en leiderschap te tonen. Dat vinden veel medewerkers nog best lastig.

Pas als de manager zelf agile gaat werken, zullen de medewerkers bovengenoemde vaardigheden gaan ontwikkelen. Maar dat vraagt lef van een manager. En veel oefenen. Hier kan een goede agile coach je bij helpen. Je leert nieuwe skills, waar je zelf ook heel blij van wordt. Je krijgt inzichten en handige tools. Je leert hoe je de sfeer in je team verbetert, je leert hoe je je team kunt leren om zich naar elkaar uit te spreken, je leert hoe je iedereen gemotiveerd krijgt en hoe iedereen verantwoordelijkheid gaat nemen. Uiteindelijk wordt dit de leukste verandering van je leven. Als je het aandurft.

Wil je meer weten over agile en de veranderende rol van jou als manager? Bel ons dan eens en maak een kennismakingsafspraak. gewoon gratis.

PLAN trainingen zit in Arnhem.

tel: 0626463384

e: info@plantrainingen.nl

Wil je een offerte aanvragen voor een incompany training, bijvoorbeeld: Agile voor Managers – Kick Start (2 dagen) of Agile voor Managers Expert (3 dagen) of een offerte voor een coachtraject voor managers? Ook dan kun je ons bereiken via: t. 0626 463384 of sandra@plantrainingen.nl