Verstoort Scrum het gewone werk niet?

“En als ze daar lekker met dat scrum bezig zijn, kunnen ze hun echte werk niet doen.” Dit is een reden (zorg) die we vaak horen van managers die scrum nog niet hebben ingevoerd.

Ik antwoord dan met het volgende:

Ten eerste: Een ding is bij scrum echt belangrijk: we draaien geen onzin-projecten. Alleen projecten die echt waarde opleveren op korte termijn. Projecten die zorgen voor blijere klanten, blijere medewerkers, efficientere werkstromen of meer omzet. Projecten die dermate belangrijk zijn, dat het niet erg is dat de medewerker het ‘normale’ werk een dag laat liggen of aan collegas overdraagt. Want iedereen is gebaat bij het project.

 

Het hoofddoel van scrum is: snel waarde opleveren voor de klant en de organisatie.

Geen projecten die aanmodderen en waarvan je geen idee hebt waar de medewerkers mee bezig zijn, maar projecten waarbij je iedere twee weken een waardevol deelproduct opgeleverd ziet.

Ten tweede: medewerkers werken veel geconcentreerder, gefocuster en gedreven aan hun werkzaamheden. Op het moment dat het geen scrumdag is, wordt er ook niet aan het project gewerkt en heb je dus ook geen projecttaken die je ‘gewone’ werk verstoren. Geen ‘moetjes’ die nog in je nek hijgen.

 

Wil jij ook dat de teamleden zelfstandig werken en snel waarde opleveren?

Tijd voor scrum!

 

Overigens kun je al heel laagdrempelig kennismaken met scrum middels een 1-daagse workshop.

Ook kun je een scrum master inhuren bij www.plantrainingen.nl om bijvoorbeeld een pilot team op te zetten.

We horen van iedereen terug dat men eerst wat sceptisch was, maar dat ze het een geweldige manier van werken vinden. Met heel veel focus en duidelijkheid. Met team spirit en zelfstandigheid.

Ik zou het iedereen gunnen om met zoveel slagkracht en motivatie te kunnen werken.

 

Neem contact met ons op, via info@plantrainingen.nlof bel.

Met nummer 06 26463384

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Sandra Planjer

PLAN trainingen Arnhem

T: 0626463384

W: www.plantrainingen.nl