Agile

Agile en Scrum zijn termen die we steeds vaker horen. Veelal in combinatie met de term: flexibele, zelfsturende teams.

Bij de traditionele aanpak van projecten wordt er een planning opgesteld met alle activiteiten vanaf dag 1 tot aan de laatste dag. De watervalmethode. Die planning wordt zo nauwkeurig mogelijk gevolgd om de uiteindelijke deadline te behalen. Bij de traditionele aanpak is het lastiger om met veranderingen of tegenslagen om te gaan. Het heeft direct invloed op je totaalplanning. En hoe vaak komt het niet voor dat je halverwege een langer project niet meer zo zit te springen om het eindproduct van het project? De urgentie is eraf en de ogen worden op andere zaken gericht.

Dankzij Agile is het mogelijk om ergens aan te beginnen zonder dat het eindresultaat exact vaststaat. Dat klinkt spannend, maar geeft juist ruimte om dát te ontwikkelen waar behoefte aan is bij de klant. Er is nauw contact met de klant en er wordt in kortere tijd meer opgeleverd.

Organisaties kunnen met behulp van een Agile aanpak flexibel inspelen op de actuele marktsituatie. Hierdoor is het mogelijk om steeds tijdig te innoveren en vernieuwen. En het is bovendien ook leuker om agile te werken.

Maar hoe start je nu met Agile in je organisatie?

Dat kan heel fijn met hulp van een AGILE COACH. Die neemt je mee in het gehele transitieproces. Ook een SCRUM MASTER kan je helpen om een eerste start te maken met Scrum. (een van de methoden van Agile)

Werk je binnen HR? Dan kun je bij ons naast de algemene SCRUM WORKSHOP ook een korte cursus volgen specifiek voor AGILE HR.

Voor managers hebben we de cursus: AGILE voor Managers – Kick Start en AGILE  voor Managers – Expert.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

0626-463384