Training: Coachen voor Scrum Masters

Met Scrum werk je sneller, meer gefocust en met meer plezier aan je projecten.
Scrum is een van de tools van Agile.
Agile staat voor wendbaarheid. Het zorgt voor focus, zelfsturendheid en een lerende organisatie.


Je bent sinds enige tijd Scrum Master. Je hebt veel kennis over het framework overgebracht en je team voert de ceremonies strak uit. Top!

Na een inspirerende start, merk je dat er wrijving ontstaat in het team. Ofwel is er (onuitgesproken) onenigheid over de inhoud van het werk, ofwel teamleden krijgen irritatie van elkaar. De teamspirit is niet optimaal. Enkele teamleden zitten met zichzelf in de knoop. Dat heeft zijn weerslag op de samenwerking, de sfeer, de communicatie en de resultaten. Het team functioneert nog wel, maar de groei die je in de eerste periode zag, is eruit.

Je hebt behoefte aan handvatten om beter te kunnen coachen. Om je soft skills wat verder te ontwikkelen; om de samenwerking in het team te verbeteren. Om het team te begeleiden naar de status van een high performing team. Je zou geholpen zijn met concrete kennis over coachmodellen en oefeningen om je vaardigheden te trainen.

Deze training Coachen voor Scrum Masters is je dan op het lijf geschreven.

In deze 3-daagse coachtraining speciaal voor Scrum Masters leer je:

  1. De fasen van teamontwikkeling (her-)kennen en weten welke problemen je per fase kunt tegenkomen. (model van Tuckman). Ook kijken we naar het effect van het toevoegen van nieuwe teamleden op het team. Wat kun je verwachten? En wat kun je als Scrum Master doen?
  2. De piramide van Lencioni: waar zit de crux van de wrijving in het team? En waar moet je op coachen? Ook leer je enkele gesprekstechnieken om het team op een respectvolle, diepgaande manier problemen te laten bespreken.
  3. Doorvragen bij retrospectives, zodat je een betere leercurve krijgt.
  4. Omgaan met weerstand.
  5. Individuele coaching om iemand te laten groeien (GROW model)
  6. Fixed Mindset vs Growth Mindset. Hoe kun je als Scrum Master ieder individu coachen om de growth mindset te stimuleren?
  7. Wat jij als coach kunt doen om het Scrum Team te helpen bij haar zelforganisatie en haar groei naar een high performing team.

Deze training is een incompany training.

Algemene Informatie:

Aantal deelnemers: 4-6
Duur: 3 dagen
Locatie: op locatie van klant.
Kosten: €4900 ex 21% btw pp. Geen extra bijkomende kosten

* PLAN trainingen vindt het leuk om op inspirerende plaatsen te trainen. Heeft jouw organisatie een inspirerend kantoor, waar het mogelijk is om volgens de RIVM richtlijnen te trainen en lunchen? En zou je deze training willen hosten in ruil voor een leuke korting? Neem even contact op met ons voor de mogelijkheden. tel. 0626463384 (Sandra Planjer)