Wat denk je zelf?

Je voelt je rot, je weet niet meer wat je moet doen en dus ga je naar een coach of psycholoog.

Je zit daar op je stoeltje en de persoon tegenover je trapt het gesprek af met: “vertel…”

En nadat je je ziel en zaligheid op tafel hebt gelegd, komt de vervolgvraag: “wat denk jij zelf dat een goede oplossing zou zijn?”

Dit is in een (overdreven, want daar ben ik goed in) notendop wat een coach of psycholoog vaak doet.

En dat is ook echt wel een heel bruikbare methode op het moment dat de gecoachte nog ideeën heeft.

Maar, helaas, aan ideeën ontbreekt het vaak.

Je hebt alles namelijk al geprobeerd voor je gevoel; je ziet het allemaal niet meer; je verliest het overzicht en ook jezelf.

Dat komt doordat er al langere tijd stress in je systeem aanwezig is, waardoor je niet meer op je gevoel kunt sturen. Je hersens (die al flink gesaboteerd zijn met onjuiste aannames en denkbeelden) doen nog hun uiterste best om jou overeind te houden,  maar dat wordt steeds lastiger. Dat komt doordat je hersens heel goed zijn in ‘vasthouden aan wat je hebt’ in plaats van ‘groeien en gelukkiger worden’.

Als je start met coachen is het dus heel handig om objectief te meten hoe het met je is. Hoeveel stress heb je en hoeveel energie?

Vandaar dat we dit jaar gestart zijn om coachees vooraf een quickscan van SystemU te laten doen op deze twee facetten.
Dat gebeurt middels een korte online vragenlijst. We kunnen zelfs zien of het kortlopende of langlopende stress is; in welke gebieden van je leven het is doorgedrongen en wat de oorzaken kunnen zijn.

Hierdoor kunnen we nóg gerichter aan de slag dan we al deden.

Je kunt de quickscan plus een eenmalig gesprek ook afnemen zonder vervolgtraject. Daar krijg je echt al handvatten door. Deze combi kost €275, net als een intake met test normaalgesproken kost.

Mail even als je zin hebt om aan de slag te gaan met onze nieuwe methode.
sandra@plantrainingen.nl of bel 0626 46 3384.

ps. deze test kan ook ingezet worden voor je hele team, afdeling of bedrijf. zo zie je heel goed waar de energievreters in je proces zitten. Daarmee wordt het een hele prettige management tool. Bovendien voorkom je vroegtijdig dat mensen burn out raken en je daar veel geld aan kwijt bent.