Assertiviteitstraining: Liever Assertiever

Vind je het lastig om anderen ergens assertief op aan te spreken? Of om ‘nee’ te verkopen?
Ben je bang voor een conflict of wil je de ander niet kwetsen?
Heb je het gevoel dat je jezelf wel eens in de nesten werkt, doordat je niet duidelijk genoeg bent geweest of slecht nieuws hebt uitgesteld?

Nu is het tijd voor jezelf!

Jij gaat, met behulp van deze training in assertiviteit, steviger in je schoenen staan.

Het programma:

  • Je leert assertief communiceren, zoals ‘nee’ zeggen.
  • Je leert zaken bespreekbaar maken.
  • Je leert hoe je effectief, assertief reageert op dominante types.
  • Je leert duidelijker en zelfverzekerder overkomen.
  • Je weet beter wat je waard bent.

Mensen om je heen gaan je serieuzer nemen. En, niet in de laatste plaats: jij jezelf ook.
Door beter voor jezelf te gaan kiezen, zal jouw zelfvertrouwen gaan groeien.

Algemene Informatie

Aantal deelnemers: 4- 9 personen incompany

Duur: 2 hele dagen of 3 halve dagen

Kosten: klik hier voor meer informatie

LET OP! Deze training is alleen incompany te boeken. Data in overleg.

 

 

 


Wat anderen vonden van deze assertiviteitstraining:

Sandra heeft me aan het denken gezet over hoe ik in mijn werk functioneer. Ze geeft je een aantal inzichtelijke oefeningen, waardoor je je eigen valkuilen beter herkent en al direct assertiever wordt. Sandra haakt ook duidelijk aan bij de vragen en verzoeken van de deelnemers. (Loes)

Sandra ziet snel en scherp wat er bij de individuele cursisten speelt en geeft hen de ruimte om te leren. super! Mijn doel is bereikt! ik heb mijn tools gekregen om mijn grenzen te voelen en verkennen. Nu kan ik aan de slag. (Fanda Buijs)

Zeer goede trainer, met veel inzicht in mensen waardoor we snel tot de kern kwamen. Heel praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Een echte aanrader! (Anna)

Ik heb deze training als zeer positief ervaren. Sandra kan zich goed verplaatsen in het verhaal wat je haar voorlegt. Ze heeft voldoende bagage om e.e.a. met voorbeelden te verduidelijken. Inmiddels heb ik al veranderingen en verbeteringen in mijn leven ervaren door deze training. Ik reageer anders op vragen die me gesteld worden en ik ben meer aanwezig. Fijn dat ik handvatten heb gekregen om in lastige situaties op terug te vallen. (Gerrit)

De oefeningen waren heel goed. Ik vond het ook prettig dat Sandra rustig nadenkt en aan de groep uitlegt. Ook was het fijn dat de groep niet zo groot was. Ik heb al eerder ergens anders een communicatietraining, maar nu begrijp ik het pas echt. (anoniem)

Ik vond het fijn dat je met doorvragen erg goed tot de kern van het probleem kwam. En vandaaruit heb je praktische oplossingen geboden. Fijn ook dat je kunt uitproberen wat het beste bij jou past. En verder vind ik je een hele prettige persoonlijkheid. Je creeerde een veilige omgeving om te oefenen en te leren. Bedankt! Ik vond het een leerzame assertiviteitstraining. (Marije Holland)

Ik vond het oefenen heel leerzaam. Je uitleg vond ik ook erg prettig. Je hebt me laten inzien wat ik met mijn ‘moeilijke’punten kan doen. Daarnaast vond ik het prettig om in zo’n klein groepje deze assertiviteitstraining te volgen. De sfeer was fijn: niks wat ik zei of deed was raar.  Dankjewel! (Rommy)

Veel geleerd en veel nieuwe inzichten. Soms best confronterend: Ben ik dat? Doe ik zo? Ineens begrijp ik de interactie. (Marjolein)

Het (zelf)vertrouwen en kracht die ik voelde in de training over assertiviteit, geven weer glans aan mijn leven. (Janine)

Veel geleerd over mijn eigen overtuigingen; bewustwording van eigen manier van communiceren; goede tips gekregen. Het was ook leerzaam om eens te kunnen ervaren hoe het voor de ander is. Pas dan merk je hoe bepaald gedrag overkomt. (anoniem)

Ik vond het vooraf best spannend, maar nu baal ik als een stekker dat ik het niet veel eerder heb gedaan, deze assertiviteitstraining! (anoniem)

Ik heb o.a. geleerd hoe ik beter naar mijn gevoel kan luisteren. Ook heb ik geleerd welke reactie ik bij de ander oproep met mijn niet-assertieve gedrag. Dat was een eye-opener! (Marloes)

Ik heb geleerd hoe ik beter regie kan houden over een gesprek. Ik vond het fijn dat de theorie meteen in de praktijk werd gebracht en dat ik concrete feedback kreeg. (Shilpra)

Deze assertiviteitstraining biedt echt concrete oplossingen en tips en trucs, waar je meteen wat mee kunt. Trainer straalt rust uit en geeft de deelnemers ruimte. (Anne)

Ik kon mezelf zijn. Er was een prettig en open contact met de trainer (Sandra). Zeer leerzame ervaring. Goede inzichten en toegenomen eigen-waarde. (Anke)

Er zijn heel veel dingen aan bod gekomen, waar ik nu al echt iets aan heb. Fijn om te merken hoe je vooruit gaat. De locatie was top en de trainer ook. We kregen rustig de tijd om dingen te ontdekken. Ik kon me helemaal openstellen (Leonie)

Sandra, bedankt voor alle inzichten en tools. Je hebt me erg geholpen! (Anoniem)

Het was geen gewone cursus. we hebben fijn geoefend. Ik geef een 10. (Ed)

Leuke, leerzame training. Niet standaard. Alles kan. Fijne feedback. Ik word ambassadeur van PLAN trainingen. (Jo)

Fijne, informele cursus op mooie locatie. Heldere uitleg en goede voorbeelden. Per individu is de theorie perfect in praktijk gebracht. (Aniek)

Ik heb veel aan deze training Liever Assertiever gehad. Kwam op juiste moment. Trainer was humorvol en begeleidend, ervaringsgericht en vertrouwen scheppend. Het was een veilige setting. (Monique)

De rust en aandacht van de trainer was heel prettig (Janske)

Leuke training, interessant. Fijn dat we veel konden oefenen. (Anja)

Het waren inspirerende dagen. Ik heb veel oefeningen en handvatten aangereikt gekregen (Alex)

Deze training biedt me heel veel handvatten in de ontwikkeling van mijn eigen ik (Eric-Jan)

Praktische assertiviteitstraining, met veel oefeningen en duidelijke handvatten. (Eelke)

In deze training heb je veel ruimte voor eigen inbreng. Dat is erg prettig.
Verder is er korte, goede en duidelijke theorie, die met veel rust wordt uitgelegd.
Ik ben zelfverzekerder en met meer zelfkennis weggegaan na de training. (Ilse)

In eerste instantie zag ik er erg tegenop om te gaan. maar na de eerste bijeenkomst ben ik met veel genoegen naar de tweede dag gegaan. Ik durf nu mijn mening beter te geven door bepaalde dingen te zeggen of te doen. (Kerst)

Alles wat ik vantevoren had verwacht te leren is aan bod gekomen. In de twee weken tussen de eerste en tweede bijeenkomst heb ik al zichtbaar stappen gemaakt. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Ik kijk uit naar de volgende training die ik bij jullie ga doen: Time Management. (JW)

Kleine groep werkt fijn. Goede combi theorie en praktijk. Op de persoon afgestemd. Bedankt! (Anoniem)

Het was een leerzame training. Ik heb een beter inzicht in wat ik wil. En hoe ik op situaties wil reageren, zonder iets te doen wat ik niet wil. (Asha)

Het was een fijne, kleine groep. we kregen veel oefeningen en een fijne uitleg. Ik ben blij dat ik mee kon doen. De locatie was een uitje en de 2 dagen vlogen om. Jouw manier van trainen was erg prettig: ontspannen, enthousiast en met veel humor. Dankjewel! (Christel)

Ik heb meer bewustzijn gekregen in mijn eigen aandeel in de communicatie. Zeer interessant (Marion)

Ik heb geen moment spijt gehad om met Sandra Van PLAN trainingen in zee te gaan. Veel eye openers. Leuke werkvormen en veel variatie. Grappig om te zien dat je zaken meteen in praktijk kunt toepassen. (Hans)

Ik vond de cursus erg leerzaam door de mix van theorie en oefenen. Sandra geeft op een prettige, rustige manier uitleg en stimuleert je om te oefenen met jouw eigen valkuilen. (anoniem)

Heel leerzaam. Een beetje theorie en veel oefenen. (marieke)

Leerzame cursus. groepsgrootte was prettig. enthousiaste trainer. Ik heb nu handvatten waar ik mee verder kan. (anoniem)

Goed. rustig tempo. goede balans theorie en praktijk. veel ruimte voor persoonlijke inbreng. prettige trainer. (Rosalie)

Prettige, kleine groep. mooie locatie. Veel nieuwe inzichten gekregen, die ik meteen in praktijk kan brengen. Door het oefenen leer je snel. Sandra was helder en duidelijk. (Bastiaan)

Duidelijke training en begeleiding. Er was ruimte voor humor. geen reden om je anders voor te doen. veilig. (anoniem)

Ik vind het fijn om eerlijk en open over alles te kunnen praten. Sandra brengt het open en laat ieder in zijn waarde. Bedankt voor de handvatten. hierdoor ben ik nu al over een aantal drempels heen gestapt (Danny)

Ik heb veel inzicht gekregen in mezelf. Oefenen in een groep vind ik altijd spannend, maar ging nu heel makkelijk door de ongedwongen sfeer. De handige checklists gaven me houvast. (M)

Ik heb concrete handvatten gekregen en duidelijke feedback op prettige manier. De training was zeer de moeite waard. Er is een goed fundament gelegd. Sandra is een zeer prettige trainer, die veel ruimte geeft, maar ook sturing. Iemand bij wie je je veilig voelt en op je gemak (Mika)

Sandra, bedankt voor je hulp bij mijn assertiviteit. Ik zal nooit heel dominant worden, maar dit helpt al een heel stuk. (Kees)

Ik heb de training ervaren als leerzaam, leuk, fijn en … confronterend. Ik heb enkele eye openers gekregen; goed kunnen oefenen; op een luchtige manier gewerkt en ik voelde me snel op mijn gemak. Ik heb nog veel te doen, maar heb goede handvatten om het te laten slagen! (Janneke)

Goede training. Met name handvatten om ‘nee’ te zeggen en om iemand aan te kunnen spreken, ga ik veel aan hebben. Soms heel confronterend. De Roos van Leary zal een goed hulpmiddel voor me zijn in de toekomst. (Bram)