Stressreductie en burn-outpreventie

Stress kost veel energie. Alles kost meer moeite. Dingen gaan ongemerkt minder efficiënt en minder foutloos.

Vreemd genoeg duurt het vrij lang voordat je omgeving de stress in de gaten heeft. Vaak is het dan al te laat en sta je met 1 been in een burn-out.

Al een hele tijd daarvoor (maanden en soms zelfs jaren) ben je aan het strijden om boven water te blijven; om het goed te doen.

En waarschijnlijk ben je niet de enige. Een bedrijf is een samenhangend systeem. Daar waar jij (ongemerkt) last van hebt beïnvloedt net zo goed jouw collega’s.

Zonde!

Als er vroegtijdig naar afdelingen gekeken wordt, worden de stressfactoren eerder zichtbaar en kan er (naast het voorkomen van burn-out) heel veel winst worden behaald in output van de medewerkers. Als je echt lekker in je vel zit, kun je tenslotte de wereld aan.

Daarom meten we graag ieders individuele stressfactoren in een korte test en daarmee ook de afdelingsstress (en werknemerstevredenheid).

Wil je als manager graag handvatten omdat je merkt dat het stroef loopt op de afdeling? Of zijn er 1 of meerdere mensen ziek thuis door stress? Neem dan zeker contact met ons op, dan kunnen we sparren over een prettige aanpak voor jou en je afdeling.

sandra@plantrainingen.nl